12 Hours of Cycling

8 jun. 2024

Praktische informatie

Wedstrijd

De Essec 12 Hours Cycling Challenge is een recreatieve aflossingsproef die verschillende teams van maximum 4 renners (6 bij de Women Only) de mogelijkheid biedt om het tegen elkaar op te nemen in een 12 uren durende wedstrijd.

Klassementen

Solo's

1 renner

Duo's

Ploegen van 2 renners

Quattro's

Ploegen van 3 tot 4 renners

Women Only

Ploegen met maximum 6 vrouwelijke renners (exclusief vrouwen!)

In alle categorieën wordt mogelijks nog eens een opdeling gemaakt op basis van de gemiddelde leeftijd van de fietsers (enkel opsplitsing bij meer dan 5 inschrijvingen per klasse). De verdeling van de gemiddelde leeftijd is vastgelegd -40/+ 40.

Wat kost het?

Solo

€ 45,- incl. 6% btw

Duo

€ 90,- incl. 6% btw

Quattro

€ 180,- incl. 6% btw

Women Only

€ 180,- incl. 6% btw

Een recreatief evenement

Een topsport evenement maken zonder daarbij de brede doelgroep uit het oog te verliezen is onze hoofdbekommernis. Deelnemen is bij velen nog steeds belangrijker dan winnen. Om het sportieve gedeelte perfect te doen verlopen gebruiken we timekeeping identiek aan de auto en motorsport, waarbij met behulp van de informatica iedere deelnemer bij iedere passage zijn tijd, positie, achterstand en voorsprong zal kennen en dat tot op een honderdste van seconde precies!

Een gezellig sportief team evenement dat je beleeft met vrienden! Maar de Essec 12 Hours of Cycling is vooral bedoeld voor teams die erbij willen zijn voor de ambiance, voor de gezelligheid, de echte amateurploegen dus. Een unieke manier om samen met je wielervrienden te proeven van de magie van het avondrijden, van de echte teamsport. Een wedstrijd waar tussendoor in het rennerskwartier tijd is voor sterke verhalen bij de bbq…

Transponderbus

Iedere deelnemer is verplicht een 2de drinkbushouder op de fiets te monteren om de transponderbus in te steken. Transponders in de trui geven onvoldoende signaal. De organisatie is niet verantwoordelijk voor slechte plaatsing van de transponders.

Programma

Wedstrijd

Van 10.00 tot 22.00

We starten om 10.00u en vlaggen af om 22.00u.

Documenten ophalen

Van 08.00 tot 09.00

De ploegverantwoordelijke kan de documenten afhalen op van 08.00 tot 09.00.

Training op Circuit

Van 08.00 tot 09.30

Vanaf 08:00 tot 09.30 is het circuit toegankelijk om te trainen.

Verplichte briefing

Om 08.30

Om 08.30 is er een verplichte briefing (met controle) voor alle ploegleiders.

Na de briefing halen de teamleiders de transponders af op het secretariaat. Ze brengen daarvoor één biljet van €50 gepast mee. Dit geld dient als waarborg voor de transponder en wordt na de wedstrijd meteen terug gegeven bij afgifte van de transponderbus. Indien u vroeger de wedstrijd verlaat, graag de transponderbus afgeven op het secretariaat (waar je direct je €50 terugkrijgt).

Start met Safety-car

Om 10.00

Start van de 12 Hours of Cycling! We starten allemaal tegelijk achter de safety-car.

Einde - afvlaggen

Om 22.00

Podium vindt plaats onmiddellijk na het afvlaggen van de wedstrijd. Er zijn trofeeën voor alle categorieën.